MELARTIN!
Erkki Melartinin sekakuoroteoksia / Verk för blandad kör av Erkki Melartin

Pe 22.11.2019 klo 19
Paavalinkirkko, Sammatintie 5, Helsinki

Helsingin kamarikuoro
Nils Schweckendiek, johtaja / dirigent

ERKKI MELARTIN

Liput / Bljetter: 20 €, 15 € eläkeläiset, 10 € muut alennusryhmät - Ticketmaster

Kun Helsingin kamarikuoro pureutui Suomen suuriruhtinaskunnan ajan kuoromusiikin harvinaisuuksiin joukossa oli mukana myös useampi Erkki Melartinin (1875–1937) säveltämä helmi. Nyt kuoro syventyy hänen musiikkiinsa kokonaisen konsertin verran.

Erkki Melartin kuuluu suomalaisen musiikin historian keskeisiin nimiin. Hänen sävellystuotantonsa ulottuu pianominiatyyreista jousikvartettoihin, viulukonserttoon ja kuuteen sinfoniaan. Näyttämölle hän sävelsi sekä Aino-oopperan että ensimmäisen suomalaisen baletin Sininen helmi. Hän teki myös suuren työn Helsingin Musiikkiopiston (nyk. Sibelius-Akatemia) johtajana 25 vuoden ajan sekä sävellyksen opettajana.

Erkki Melartinin sävellystuotanto sisältää teoksia sekakuorolle, mieskuorolle ja naiskuorolle. Osa on olemassa ainoastaan käsikirjoituksina ja suurin osa on äänittämättä. Kuorolaulujen tyyli ulottuu partiopoikain marssista mystisiin parannuspsalmeihin.

*

Trots att Erkki Melartin hör till den finländska musikhistoriens centrala namn finns hans verk för kör till största delen inte inspelade. En del av körverken finns endast som manuskript. Stilen sträcker sig från pojkscouternas marsch till mystiska botpsalmer.