In English

Konserttikausi 2007-08

HKK:n konserttisarja:

su 4.11.2007
klo 17
Den älskande

la 1.12.2007
klo 17
The Starlight Night
la 16.2.2008
klo 17
A-Ronne
la 12.4.2008
klo 17
Le Nazaréen

Kulttuuritalo Sandels,
Topeliuksenkatu 2  (Töölöntori)


Vierailukonsertit:

su 30.9.2007
klo 19.30
Aikamme kirkkomusiikkia
Tapiolan kirkko
la 13.10.2007
klo 18
Olemusten värisevään pohjaan asti
Oulun tuomiokirkko
su 6.4.2008
klo 19
Kirkko soikoon -avajaiskonsertti,
Einojuhani Rautavaaran kirkkomusiikkia
Paavalin kirkko

HKK:n konserttisarja

Pääsyliput:
14 / 8 e, sarjalippu kaikkiin neljään konserttiin 40 / 25 e.
Numeroimattomat paikat.

produkter.luckan.fi
(09) 170 862
Kiitämme tuesta:
Helsingin kaupunki
Jenny ja Antti Wihurin rahasto
Suomen Kulttuurirahasto
Taiteen keskustoimikunta
Valtion säveltaidetoimikunta

YLE Radio 1:n ohjelmaa
Sarjan avajaiskonsertti Den Älskande (4.11.2007) lähetetään Yle Radio 1:n ohjelmassa 8.11.2007 kello 22.05 ja päätöskonsertti Le Nazaréen (12.4.2008) torstaina 17.4.2008 kello 19.03.

Viesti taiteelliselta suunnittelijalta

Helsingin kamarikuorolla ja minulla on ilo kutsua teidät mukaan musiikilliselle matkalle halki Euroopan kaudella 2007-08. Matkan varrella kuoro pääsee varsinaisen leipälajinsa, haastavien kanta- ja ensiesitysten pariin. Mukana on myös valikoima kuorokirjallisuuden kestävimpiä klassikoita.

Olen erityisen iloinen siitä, että Pasi Hyökki, Suomen kiistatta kiinnostavin nuori kuoronjohtaja, johtaa sekä kauden avauskonsertin että vierailukonsertin Oulussa. Joulukonsertissamme meillä on tilaisuus kannustaa kuorolaulun tulevaisuuden lupauksia, kun Galante ja Suomalainen poikakuoro liittyvät joukkoomme.

Helmikuussa kuoron solistiensemblet esittävät pienille kokoonpanoille sävellettyjä teoksia, kuten Berion A-Ronnen, joka on säveltäjän mestarinäyte äänimateriaalin dekonstruoinnista. Kevätkauden päätteeksi kuoro saa vieraakseen Nina Hyvärisen, yhden Suomen tämän hetken kokeneimmista ja innovatiivisimmista tanssijoista, sekä Matthew Whittallin, kanadalaissyntyisen säveltäjän, jonka uudessa teoksessa pureudutaan monipuolisesti henkisyyden eri kasvoihin.

Vaikka olen työskennellyt kuorojen kanssa aina kapellimestariurani ensi askeleista lähtien koulu- ja yliopistoaikoinani Englannissa, painopisteeni on aina ollut orkesterimusiikki sekä viime vuosina ooppera. Niinpä olin sekä imarreltu että hieman myös kauhuissani, kun Helsingin kamarikuoro pyysi minua taiteelliseksi suunnittelijakseen kausille 2007-09. Näiden konserttiohjelmistojen suunnittelu on jo ollut minulle matka tutustumaan teoksiin, joita en ollut koskaan kuullut.

Aikaisemmassa elämässään Radion kamarikuorona tämä ryhmä keräsi arvostusta läntisessä musiikkimaailmassa, kuten tuli selväksi siitä viestien virrasta, joka syntyi YLEn ilmoitettua lopettavansa kuoron rahoituksen vuonna 2005. Kuorolaisten määrätietoisuuden sekä edeltäjäni Kimmo Hakolan työn ansiosta Helsingin kamarikuoro elää yhä ja jatkaa sellaisen musiikin esittämistä, jota vain rautaiset ammattimuusikot pystyvät laulamaan. Olemme kiitollisia kaikille rahoittajille, jotka ovat tukeneet kuoron työtä vuosien varrella. Taloudellinen tilanne on silti yhä nyt ja jatkossakin epävarma, kunnes säännöllinen rahoitus löytyy.

Niin kauan kuin Helsingin kamarikuoro on olemassa, Suomi mainitaan jatkossakin kansainvälisesti yhtenä harvoista maista, joista nousee riittävän kyvykkäitä muusikoita vastaamaan kuoromusiikin kaikkein vaativimpiinkin haasteisiin. Näitä harvinaisia kykyjä ei tule pitää itsestään selvinä!

Yhdessä Helsingin kamarikuoron kanssa haluan toivottaa teidät tervetulleiksi konsertteihimme upouuteen, ihastuttavaan Gyllenberg-saliin Kulttuuritalo Sandelsissa Töölöntorin laidalla!
- Nils Schweckendiek

Työskentely heidän kanssaan oli innostavaa ja tehokasta. Heillä on erityinen kyky mukautua uuteen äänelliseen ja esteettiseen maailmaan. Heidän joustavuutensa ja innostuksensa antoi mahdollisuuden syvälliseen työskentelyyn jokaisen yksittäisen laulajan inhimillisten, laulullisten ja musiikillisten ominaisuuksien ansiosta.
Dominique Vellard,
kuoronjohtaja
ja laulaja