In English

In(ter)dependence (Belgia)

la 13.5.2017 klo 19.30
St Rumbold’s Cathedral, Mechelen, Belgia

Timo Kurkikangas, elektroniikka / elektronik
Helsingin kamarikuoro
Nils Schweckendiek, johtaja / dirigent

JEAN SIBELIUS: Rakastava
ALEJANDRO VIÑAO: Uusi teos (ke.)
SAMPO HAAPAMÄKI: Maailmamaa (Belgian ensiesitys)

ITSENÄISYYDEN JUHLAVUOTTA viettävä Suomi on osa laajempaa maailmaa. Jean Sibelius oli maailmankansalainen, joka inspiroitui monesti kansanperinteestä. Suomen itsenäistyminen osuu ajallisesti yhteen ensimmäisen maailmansodan kanssa, jota argentiinalaissyntyinen Alejandro Viñao käsittelee uudessa teoksessaan, jonka tekstivalinnat ulottuvat Aiskhyloksesta Mahatma Gandhiin. Sampo Haapamäki pohtii monokulttuurista Maailmamaa-utopiaa vuonna 2010 kantaesitetyssä teoksessaan 16 laulajalle ja ääninauhalle. Teos ei ole poliittinen kannanotto, mutta säveltäjää on kiehtonut etenkin jännite kansallismielisyyden ja Maailmamaa-utopian suuntaan etenevän “kansainvälisyysmielisyyden” välillä. 

SJÄLVSTÄNDIGHETEN går numera hand i hand med en globaliserad värld. Jean Sibelius var en världsmedborgare som ofta öste inspiration ur folktraditioner. Finland blev självständigt 1917 under första världskriget, som är temat för Alejandro Viñaos nya verk. Sampo Haapamäkis virtuosa Maailmamaa (Världsland) för 16 soloröster och ljudband utforskar spänningar mellan nationalistiskt tänkande och utopin om ett monokulturellt världsland.

Liput / Biljetter: 10–19 € festivaalin sivuilta

Yhteistyössä / I samarbete med:
Festival Vlaanderen / Mechelen hoort stemmen,
Tenso Network Europe


Sampo Haapamäki, kuva Saara Vuorjoki / Music Finland
Maassamme meillä on lukuisia hyviä orkestereita, mutta vain koska säveltäjä tietää RKK:n olemassaolon, hänen ei tarvitse epäröidä radikaalien, epätavallisten, rytmisesti tai tonaalisesti vaativien ajatusten ja innovaatioiden nuotintamista myös kuoromusiikissa.
Einojuhani Rautavaara,
säveltäjä