Madrigali nuovi e antichi

CARLO GESUALDO: Tu piangi
CLAUDIO AMBROSINI: Soliloquy
CARLO GESUALDO: Quando ridente e bella

HELSINGIN KAMARIKUORON SYYSKAUSI alkaa Italiasta. Kuusihenkisen yhtyeen konsertissa kohtaavat madrigaalien mestari Carlo Gesualdo (1566–1613) sekä italialaiset nykysäveltäjät Salvatore Sciarrino (s. 1947), Claudio Ambrosini (s. 1948) ja Firenze Suona Contemporanea -festivaalin taiteellinen johtaja, säveltäjä-kuvataiteilija Andrea Cavallari (s. 1974).
     Venosan ruhtinas Gesualdo tunnetaan erityisesti ilmaisuvoimaisesta ja rajun kromaattisesta vokaalimusiikistaan, joka harmonialtaan suorastaan rypee tuskassa. Hän on inspiroinut lukuisia nykyajan säveltäjiä. Salvatore Sciarrinon tuotannosta löytyy useita Gesualdon musiikkiin viittaavia kappaleita. Nyt kuullaan otteita hänen 12 Madrigali -sarjastaan, jonka tekstit ovat japanilaisen Matsuo Bashon (1644–1694) luontoaiheisia haikuja.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €
Yhteistyössä Meilahden seurakunta

Salvatore Sciarrino

MADRIGALERNAS MÄSTARE Carlo Gesualdo
möter de nutida tonsättarna Salvatore Sciarrino, Claudio Ambrosini och Andrea Cavallari vid tre konserter i sextettformation. Gesualdo är känd speciellt för sin uttrycksfulla och kromatiskt vilda vokalmusik, där harmonierna snarast vrider sig i plågor. Han har inspirerat talrika nutida tonsättare, bland dem Sciarrino. I sviten 12 Madrigali tonsätter sicilianaren Sciarrino haikudikter med naturtema av den japanske 1600-talspoeten Matsuo Basho.

Fritt inträde, program 10 €
I samarbete med Meilahden seurakunta
Andrea Cavallari
Työskentely heidän kanssaan oli innostavaa ja tehokasta. Heillä on erityinen kyky mukautua uuteen äänelliseen ja esteettiseen maailmaan. Heidän joustavuutensa ja innostuksensa antoi mahdollisuuden syvälliseen työskentelyyn jokaisen yksittäisen laulajan inhimillisten, laulullisten ja musiikillisten ominaisuuksien ansiosta.
Dominique Vellard,
kuoronjohtaja