In English

Autuus

su 16.8.2015 klo 19.00
ma 17.8.2015 klo 19.00­
ti 18.8.2015 klo 19.00­
Sonore, Musiikkitalo, Helsinki

Antti Auvinen, sävellys
Harry Salmenniemi, teksti
Teemu Mäki, ohjaaja

Helsingin kamarikuoro
defunensemble

Mirjam Solomon, sopraano
Jarno Lehtola, tenori
Sampo Haapaniemi, baritoni
Nils Schweckendiek, kapellimestari

 Antti Auvinen  Autuus (kantaesitys)

Käskeekö Jumala tappamaan? Autuuden aiheita ovat uskonnollinen väkivalta, yksilön ja yhteisön välinen suhde, syrjäytyminen ja mielen hauraus. Teoksen taustalla on tositarina Kangaslammilta keväältä 1881. Uskonnollisen vision voimaannuttama kappalainen Woldemar Hofström murhasi veljensä nuijalla. Murhaaja uskoi vakaasti tekevänsä oikein: ”rakas veli Arndt ei tulisi autuaaksi joll’ei hän heti kuolisi".

Autuuden tapahtumat liikkuvat useammalla aikatasolla, ja myös musiikillisesti ja visuaalisesti teos on monikerroksinen. Soiva kokonaisuus syntyy yhdessä videomateriaalien, lavalla olevien solistien, kuoron sekä yhtyeen kanssa.

Autuus on defunensemblen ja Helsingin kamarikuoron yhteistilaus säveltäjä Antti Auviselta. Näyttämötoteutuksen ohjaa Teemu Mäki. Teos saa kantaesityksensä Helsingin juhlaviikoilla.

Liput: 37,50€ / 22,50€ Lippupalvelusta


Radiointi: Yle Radio 1

Katso esittelyvideo Youtubessa:

Maassamme meillä on lukuisia hyviä orkestereita, mutta vain koska säveltäjä tietää RKK:n olemassaolon, hänen ei tarvitse epäröidä radikaalien, epätavallisten, rytmisesti tai tonaalisesti vaativien ajatusten ja innovaatioiden nuotintamista myös kuoromusiikissa.
Einojuhani Rautavaara,
säveltäjä